Trgane jabolčne palačinke
Kako obožujem jutra, ko se začetek šolskega dne pomakne na malo poznejšo uro, se zjutraj lahko pretegnem na levo in desno, vstanem s pravo nogo (desno seveda) in predvsem, da si imam čas pripraviti tak, malo boljši zajtrk, ob katerem resnično uživam in začnem jutro polna energije.
Tokrat sem se odločila pripraviti palačinke malo drugače, saj sem izbirala med palačinkami in cesarskim pražencem, ubrala pa neko srednjo pot in jo še malo obogatila. Nastal je zame nov recept, ki bo gotovo še kdaj na mojem jutranjem jedilniku.
Za pripravo jabolčnih palačink potrebujemo: (količine so predvidene za eno veliko palačinko, primerno za dve osebi)

5. Na koncu posujemo še s sladkorjem v prahu.
Tokrat sem se odločila pripraviti palačinke malo drugače, saj sem izbirala med palačinkami in cesarskim pražencem, ubrala pa neko srednjo pot in jo še malo obogatila. Nastal je zame nov recept, ki bo gotovo še kdaj na mojem jutranjem jedilniku.
Za pripravo jabolčnih palačink potrebujemo: (količine so predvidene za eno veliko palačinko, primerno za dve osebi)

- 1 jajce
- 3-4 velike žlice moke
- 1 srednjo zajemalko mleka
- 2 navadni žlici kakava
- noževo konico pecilnega praška
- 1 srednje veliko jabolko.
Postopek priprave:
- V srednje veliki posodi razžvrkljamo jajce in dodamo zajemalko mleka.
- Dodamo moko, kakav, pecilni prašek in dobro premešamo, da so vse sestavine enakomerno razporejene.
- Olupimo in narežemo jabolko na tanke rezine in jih enakomerno zamešamo v maso.
- Maso zlijemo na segreto in z maslom namaščeno ponev in na zmernem ognju pečemo približno dve do tri minute, nato palačinko obrnemo. Zaradi večje mase palačinke je bolje, da jo pred obračanjem razdelimo na polovici ali četrtine.
5. Na koncu posujemo še s sladkorjem v prahu.
Dober tek !😇
Komentarji
Objavite komentar